Conservas Coll

La nostra història

L'any 1905 Josep Coll Clusella de les Pujadetes (Gallifa) va visitar la Fira de Santa Caterina a Centelles i va veure que es venien tòfones, producte que ell ja coneixia: mentre pasturava les truges s’havia fixat que a més a més d’aglans, també es menjaven les tòfones.  Així que va decidir recollir-ne. Primer ho va provar amb un porc, però no li anava gaire bé ja que se les menjava, així que va decidir ensinistrar un gos per fer aquesta feina.

Cap a l’any 1954 Joan Coll de Castellterçol, nét de Josep Coll Clusella i fill de Manel Coll Playà, va seguir la tradició tofonaire del seu pare i del seu avi i es va fer comprador de tòfones. Comprava tòfones i bolets i va començar a fer-ne conserves per tal de servir el mercat francès que requeria d’un producte d’aquestes característiques. Així va néixer la fàbrica de bolets de Castellterçol, el que ara coneixem com CONSERVAS COLL.

Des d’aleshores, dos dels seus fills, en Manel i Jordi Coll són els que estan al capdavant de l’empresa. Ells l’han convertit en una empresa de referència en el sector que actualment exporta els seus productes cap a diferents països. Els seus productes es distribueixen en diferents sectors: restauració, botigues especialitzades i particulars entre d'altres.

Són diverses les generacions que han passat al capdavant de l’empresa CONSERVAS COLL S.L., totes elles treballat per una empresa que aposta pel valor de la qualitat dels seus productes, especialment les tòfones i els bolets.